torstai 18. elokuuta 2016

valmis S A U N A

Kevät ja kesä vierähti hurjaa vauhtia ohitse, mutta tulipa sitä monia projekteja saatua aikaan joista yksi ehdoton suosikki on sauna, josta onkin päästy koko kesä nauttimaan.




Koska saunan remontointi oli hyvin suunniteltu ei juurikaan yllätyksiä tullut matkan varrella vain kattoa purettiin aiottua enemmän ja kattoon asennettiin uudet villat ja koolaukset uusittiin. Nyt ei siis paneelitkan roiku eikä lämpö pääse karkaamaan välipohjaan, joten katseet kattoon ja valmistuneeseen saunaan.



Katto ja lauteet ovat käsittelemätöntä haapaa ja vaalean kauniin sävynsä vuoksi sitä ei hakuttu edes käsitellä millään muulla kuin värittömällä Tikkurilan Supi laudesuojalla. 



Lauteet on tuppeen sahattua haapaa ja paksut kuin mitkä, joten nämä lauteet ei notku ei sitten ikinä. Seinä paneeleita emme vaihtaneet vaan ne käsiteltiin kahteen kertaan mustalla Tikkurilan Supi saunavahalla.



Kiukaaksi valikoitui Stovemanin näppärän kokoinen kiuas, joka antaa suuren kivi määränsä ansiosta miellyttävän pehmeät ja hikiset löylyt (näissä viihtyy naiset ja lapsetkin pitkään). Vesi lämpeää nopeasti ja tasaisesti Stovemanin piipun ympärille tulevassa vesiastiassa. Viikonloppu koittaa taas joten sauna lämpiää tänäkin viikonloppuna!

                             - Jaana



1 kommentti: